Ingredienser
- 1 liter färskpressad apelsinjuice
- - 1/2-1 dl agavesirap
Gör så här
- Ta fram ca 8 apelsiner och gör färskpressad juice av dem. (Själv föredrar jag att pressa mina apelsiner i en handpress då man slipper få med den beska smaken från apelsinskalen som man ofta får om man gör apelsinjuice i en råsaftscentrifug.)
- Om så önskas tillsätt lite agavesirap och rör om väl.
- Har du en glassmaskin häller du ned glassmeten i maskinen och låter den gå tills att du har fått en fluffig fin sorbet.
- Saknar du en glassmaskin men har en mixer? Då kan du frysa glassmeten i iskubsformar och sedan mixa de i din mixer innan du ska servera.
Tips!
För att göra det lite roligt, servera glassen i apelsinskalshalvor och toppa med ett mintblad :-)
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali.qh.se
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera