Sweet Sunshine Sorbet (4 port)

Sweet Sunshine Sorbet

Ingredienser

  • 1 liter färskpressad apelsinjuice
  • - 1/2-1 dl agavesirap

Gör så här

  1. Ta fram ca 8 apelsiner och gör färskpressad juice av dem. (Själv föredrar jag att pressa mina apelsiner i en handpress då man slipper få med den beska smaken från apelsinskalen som man ofta får om man gör apelsinjuice i en råsaftscentrifug.)
  2. Om så önskas tillsätt lite agavesirap och rör om väl.
  3. Har du en glassmaskin häller du ned glassmeten i maskinen och låter den gå tills att du har fått en fluffig fin sorbet.
  4. Saknar du en glassmaskin men har en mixer? Då kan du frysa glassmeten i iskubsformar och sedan mixa de i din mixer innan du ska servera.

Tips!

För att göra det lite roligt, servera glassen i apelsinskalshalvor och toppa med ett mintblad :-)

---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beranartali.qh.se

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.