Färgglad sallad med remtång

Färgglad sallad med remtång

Ingredienser

  • Sallad, gärna krispig
  • Remtång, Holistic har ekologisk, förpackad i 40 grams påsar
  • 1 äpple
  • 1 morot
  • 1 röd lök

Gör så här

  1. Lägg 1/4 del av tången i blöt 10-15 minuter.
  2. Skala och riv äpple och morötter.
  3. Skölj och dela salladen.
  4. Finhacka rödlöken.

Dressing

  • Skalet av 1/2 citron + saften
  • 3 vitlöksklyftor, pressade eller hackade
  • 2 msk god olivolja
  • 2 tsk honung
  • 1-2 krm spiskummin
  • Lite svartpeppar

Gör så här

  1. Häll av vattnet ur den blötlagda tången, använd gärna salladslunga.
  2. Rör ihop grönsaker och lägg i tången.
  3. Tillsätt dressing och blanda väl.

Tips!

Tång är kanske inte är en så vanlig ingrediens i maten, men testa gärna, den är nyttigt och kan lätt smaksättas. Jag valde att använda remtång, (ser ut som svart spaghetti) i salladen som jag smaksatte med en citron & spiskummin dressing.

Vad är remtång?
En vacker alg som växer längs kusten av de brittiska öarna. Är mycket rik på magnesium och kalcium.

---
Recept på råkost/raw food från Ann Weringwww.matblogg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.