Christers sidor:

Amandas Vårrullar med vitlökssås (2 portioner)

Amandas Vårrullar med vitlökssås

Ingredienser för vårrullarna 2 personer

  • 1 hel gurka
  • 4 tomater
  • 1 avokado
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • Solrosfrön i önskad mängd

Ingredienser för dipsås:

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 bit ingefära (ca 1x1x1 cm)
  • 1 krm malen torkad svartpeppar
  • 1 msk malen torkad paprikakrydda
  • 1 krm salt
  • 2 msk agavesirap eller honung

Så här gör du vårrullarna

  1. Med hjälp av en osthyvel, hyvla långa tjocka skivor gurka på längden så att du får gurkremsor av hela gurkan.
  2. Skär resten av grönsakerna i långa smala strimlor, förutom löken som du hackar i små bitar.
  3. Tag två gurkremsor och lägg de överlappande på varandra.
  4. Lägg det pålägg du önskar längst ned i remsorna och rulla försiktigt gurkorna till rullar som du sedan placerar på din tallrik.

Så här gör du dipsåsen

  1. Men hjälp av ett extratillbehör som man kan få med när man köper en stavmixer, kan du på ett enkelt sätt mixa hårda saker, som vitlöksklyftor och nötter, och få dem att pulveriseras.
  2. Jag rekommenderar att ni använder er av denna lilla behållaren som ser ut som en minimatberedare för att få en bra textur på såsen. Se bild för förtydligande
  3. Blanda alla ingredienserna i “minimixern” tills att allt blandat ihop sig.
  4. Smaka av, tillsätt något om det behövs, och servera sedan i en dipskål till vårrullarna.
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beranartali.qh.se

3 kommentarer:

  1. Det var länge sedan en maträtt presenterades på ett mer smakfullt sätt.

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut! Men vad är det för gröna blad du har i på bilden :-)? Antar att man kan köra med lite olika blad med blev nyfiken...
    /E

    SvaraRadera
  3. Hej E, det ser ut som om de tär Citronmelis på de där vårrullarna. Jag brukar variera mig och byta ut innehåller ibland. Prova dig fram till den kombination du tycker bäst om :)

    <3
    Amanda

    SvaraRadera

test