Christers sidor:

Pizza à la rawfoodbyerica

pizza à la rawfoodbyerica

Ingredienser till degen

  • 3 och 1/2 dl blötlagd bovete
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl solroskärnor
  • 2–4 msk vatten

Ingredienser till tomatsåsen

  • 2 tomater
  • 5 soltorkade tomater

Ingredienser till osten

  • 2 dl paranötter
  • 1/2 msk olivolja
  • En nypa salt
  • 1 tsk citron
  • 1 vitlök

Ingredienser till topping

  • 1 avokado, skuren i skivor
  • 1 paprika, skuren i smala skivor
  • Kapris efter smak
  • Oliver efter smak
  • 70 gram ruccola

Gör så här

  1. Kör solroskärnor finhackade i matberedaren.
  2. Tillsätt bovete och kör igen.
  3. Häll i olja och tillsätt salt och kör igen.
  4. Bred ut på bakplåtspapper (helst de av silikon kallade telflex) till ett lager cirka 1/2 cm högt
  5. Forma gärna till pizzarundlar
  6. Efter cirka 5 timmar skär upp i trekanter
  7. Låt stå tills de är lite degiga men ändå genomgräddade cirka 20 timmar.
  1. Mixa tomater och soltorkade tomater till en krämig tomatsås.
  1. Mixa tomater och soltorkade tomater till en krämig tomatsås.
  2. Kör paranötterna grovhackade i matberedaren.
  3. Tillsätt citron, salt, vitlök och olivolja och kör igen.
  1. Ta en pizzabit, bred på tomatsås, lägg på ost och toppa med grönsaker, oliver och kapris.
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

3 kommentarer:

  1. Verkligen intressant blogg! Jag hade just ett projektarbete i skolan om olika matdieter eller stilar eller vad man nu kan kalla det. Vi hade just bl.a. om raw food och jag började fundera vad man egentligen kan äta. Nu fick jag ju ett litet smakprov! Är det inte svårt att hitta på recept? Denna pizza såg jättegod ut, lite annorlunda än den som vi åt idag. Vår pizza var jättegod, kolla gärna in den, men nästa gång kanske det blir den här varianten. :)

    Ha det bra :D

    SvaraRadera
  2. Det är inte svårt, bara kul! Tänk på hur saker smakar och föreställ dig dem tillsammans. Sedan testar du för att se om du hade rätt :-)

    SvaraRadera
  3. Så spennende! Den må jeg jo absolutt teste ut!

    SvaraRadera

test