Blastsallad

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud inklusive blast
  • 1 knippe små morötter eller 3 stora morötter inklusive blast
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 dl solrosfrö
  • 2 tsk kumminfrö
  • 3 msk olivolja
  • Halv pressad citron

Gör så här

  1. Skär av blasten på blomkålen och skär eller klipp i små bitar, samt hacka blomkålen.
  2. Skär morötterna i tunna skivor samt klipp blasten.
  3. Skär av blasten och dela och skölj noga mellan och klipp.
  4. Finhacka löken och skär tomaterna i klyftor.
  5. Blanda olivolja, citron och kumminfrö i en skål och blanda i resten av ingredienserna.

Tips!

Om det är ekologiskt odlat så är både morotsblast, blomkålsblast och rödbetsblast mer näringsrikt än själv grönsaken eller roten de sitter på, så släng det aldrig i sopporna såvida det inte är helt visset.

---

Recept på råkost/raw food från Ida Eriksdotterwww.energida.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.