Kirskålspesto med basilikagroddar och lime

Kirskålspesto med basilikagroddar och lime

Ingredienser

  • 1 dl macademianötter
  • 3-4 nävar nysprungen kirskål (de allra minsta, glansiga bladen)
  • 1/2-1 dl olja
  • Ett par skvättar limesaft
  • 4-5 klipp basilikagroddar
  • En nypa salt

Så här gör du

  1. Macademianötterna males fint i en kaffekvarn eller matberedare.
  2. Häll över i matberedare och tillsätt den mindre mängden kirskål, olja, lime och basilikagroddar.
  3. Kör tills du fått en pestoliknande smet.
  4. Smaka av.
  5. Tillsätt ev mer kirskål, lime, salt och valfria andra kryddor.
  6. Kör en kortis igen.
  7. Smaka av.
  8. Servera t ex till zucchini- och morotspasta.

Tips!

Basilikagroddar smakar inte riktigt som fullvuxna basilikablad, men så klart åt samma håll, så du skulle kunna testa med sådana ifall du inte vill bråka en vecka med slemmiga basilikafrön, alternativt satsa på andra örter, som t ex koriander som sägs funka fint med kirskål.

---

Recept på råkost/raw food från Eanieeaniegreenie.wordpress.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.