Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Ingredienser till kaksmet

  • 3 dl cashewnötter (eller hälften mandel, solrosfrön eller andra nötter/frön)
  • 2 msk agavenektar eller honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk smält eller mjukt kokosfett
  • 1 nypa havssalt

Ingredienser till chokladchipsen

  • 0,5 dl rå kakao
  • 1 msk smält kokosolja eller kakaosmör

Så här gör du

  1. Mixa cashewnötterna till mjöl i mixer, blanda med övriga ingredienser till kaksmeten.
  2. Blanda kakaopulver med kokosfett/kakaosmör och häll ut på en tallrik täckt med en bit bakplåtspapper, ställ i frysen.
  3. När chokladsmeten stelnat, hacka i bitar och blanda med kaksmeten.
  4. Rulla bollar och platta ut till kakor, eller klicka ut på tallrik, ställ i frys och låt stelna.
  5. Hugg in!

---

Recept från Jenny Skåneilovefruktsallad.wordpress.com

5 kommentarer:

  1. Jättegod, för en icke rawfood-frälst! Skippa chokladen går bra med.

    SvaraRadera
  2. Jättegott, smakar verkligen chocolate chip cookies.
    Jag använde 1.5 dl cashewnötter, 1 dl mandlar och 0.5 dl paranötter.
    Dock så smälte chokladen medan jag formade kakorna, så chokladen blev lite utblandad i kaksmeten. Tips på hur man ska göra för att chokladbitarna ska hålla ihop sig?

    SvaraRadera
  3. Grymt goda! Smakar mer som jordnötssmör med bitar av mörk choklad i, än cookies. Jag använde smält kokosfett istället för kokosolja/ kakaosmör och då smälte inte chokladen. Jag blandade mandlar, cashew och jordnötter.

    SvaraRadera
  4. Supergoda! Blev så lycklig när det liknade ben and Jerry cockie dough! Blandningen av vaniljsmaken och sesamfrön i kakan och chokladbitarna ovan va gryym! Tog cashew och sesamfrön o blandade. Blev bakning av denna igår, och idag!

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.