Ingredienser till marinaden
- Saften från en halv ekologisk citron
- En näve färsk nyhackad basilika
- 56 msk kallpressad rapsolja
Ingredienser
- Ett tråg haricot vertes
- En finskivad schalottenlök
- Ett par skivor citron
- Två finskivade vitlöksklyftor (gärna färsk vitlök)
Så här gör du
- Du blandar ihop själva marinaden i en skål.
- Skär sedan av ytterkanter på alla haricot vertes i ett tråg (de där lite hårda flupparna som inte är så kul att få i munnen), splitta sedan i 23 bitar.
- Varva haricot vertes med lök, vitlök och marinad och låt dra i kylen över natten.
Tips!
Kompromissa inte med citronen: eko är ju inte speciellt dyrt (citron är ju snorbilligt redan som det är, eko innebär ofta att man får betala en guldpeng till och kanske behöver köpa ett nät istället för bara en frukt). Det är så mycket värt, eftersom de är så hårt besprutade och vi använder även skalet i det här receptet.
---
Recept på råkost/raw food från Mikkan på njutmaten.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.