Honungsglacerade rotfrukter med citron- och timjankräm

Honungsglacerade rotfrukter med citron- & timjankräm

Ingredienser till krämen

  • 0,5 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • En halv pressad citron
  • Zesten av en hel citron (ytterskalet)
  • Timjan
  • Salt
  • Mycket svartpeppar

Ingredienser till rätten

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 kålrot
  • 1 rot av en broccoli (andra rotfrukter går lika bra)
  • 5 msk olivolja
  • 3 msk kallpressad, mörk honung
  • 2-3 msk rosmarin, helst färsk men det går bra med torkad
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • Lite shoyu
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär alla rotfrukter i stavar och blanda med resten av ingredienserna.
  2. Lägg på bakplåtspapper och sedan in i torkugn i ca 4-5 timmar.
  3. Mixa ingredienserna till krämen till en slät smet.
  4. Servera till rotfrukterna med grönt, goddar och färska mogna tomater.

---

Recept på råkost/raw food från Vilda Rosenbladkivikslillaraa.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.