Christers sidor:

Chiachokladbollar med fruktkonfektkonsistens

Chiachokladbollar med fruktkonfektkonsistens

Ingredienser till bollarna

  • 2 tsk chiamjöl
  • 1 pressad apelsin
  • 3 msk valnötter
  • 3 msk russin
  • 3 msk kakao
  • 3 msk kakaonibs
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Apelsinzest (rivet apelsinskal)

Ingredienser till kokosöverdrag

  • 3 stora msk kokosfett, smält på låg värme
  • 3 msk agavesrap (eller yacon/honung)
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk salt

Övriga ingredienser

  • 4-5 msk kakao

Så här gör du

  1. Pressa apelsinen och blanda med chiafröna tills det formar en slemmig gegga, inte alltför fast.
  2. Mixa sedan med resten av ingredienserna till innanmätet.
  3. När smeten är klar kan man blanda i lite krossade kakaonibs och finhackade hasselnötter.
  4. Rulla sedan smeten till bollar.
  5. Blanda ingredienserna till kokosfettsöverdraget.
  6. Rulla chiabollarna i kokosfettet när det stelnat lite lite grann och liknar chokladsås mer än en vätska.
  7. Rulla bollarna i kakaopulvret.
  8. Ställ i kylen.
  9. Njut!

---

Recept på råkost/raw food från Vilda Rosenbladkivikslillaraa.blogspot.com

1 kommentar:

test