Tusen och ett bär-smodi

Tusen och ett bär-smodi

Ingredienser

  • Cirka 125 g (en halv paket) fryst bärblandning (goji, havtorn, blåbär, björnbär, tranbär och röda vinbär)
  • 2–3 kvistar färsk mynta
  • 2 dl färskpressad blodapelsinjos

Så här gör du

  1. Pressa citrusen
  2. Mixa sedan med de frusna bären och mynta.

Tips

Tänk på att köpa ekologiska citrusfrukter. Det är bland de mest besprutade frukterna man kan få fatt i. Om man skall använda zesten (det allra yttersta, färgglada skalet) är det en ren nödvändighet, men jag känner även så när man skall göra egen juice.

Blodapelsin är verkligen en vintersäsongsfrukt, som givetvis kan bytas ut mog apelsin eller clementin, när det finns i butikerna istället.

Recept från Mikkannjutmaten.blogspot.com

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.