Kokoskräm- och chokladpaj

Kokoskräm- och chokladpaj

Ingredienser till pajbotten

  • 2 dl blötlagda valnötter
  • 4 blötlagda aprikoser
  • 10 blötlagda russin
  • 2 msk hampafrön
  • 2 msk agave
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl rå kakao
  • 1 tsk havssalt

Ingredienser till krämen

  • 2 dl färskt kokoskött
  • 1 citron, både skalet och juicen
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 msk agave
  • 2 msk kokosolja

Gör så här

  1. Mixa allt till pajbotten och tryck ut i en form.
  2. Torka på 40 grader i ca 4 timmar.
  3. Mixa allt till krämen och häll upp på pajformen.
  4. Ställ in i kylen med plast över i ca 5–6 timmar, helst över natten.

Tips!

Färskt kokoskött kan man hitta i asiatiska matbutiker. Mixa krämen länge. Servera gärna med någon frukt eller bär. Ananas, banan eller färska jordgubbar med lime.

---
Recept på råkost/raw food från Aurea lifefoodyoga.wordpress.com

2 kommentarer:

  1. Det här var utan tvekan den godaste dessert jag ätit på mycket länge. Tack för att du delade med dig av receptet!

    SvaraRadera
  2. Tack och vad kul att du gillade den!

    Aurea

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.