Chokladdoppade jordgubbar

Chokladdoppade jordgubbar

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl rå kakao
  • 2 dl rå kokosolja
  • 1–2 msk agavesirap

Gör så här

  1. Värm kokosoljan i ett vattenbad tills den blir flytande.
  2. Blanda sedan oljan med chokladpulvret och agavesirapen och rör om väl.
  3. Skölj jordgubbarna noggrant och doppa sedan i chokladen.
  4. Lägg de doppade jordgubbarna på en tallrik med bakplåtspapper.
  5. Ställ in jordgubbarna i kylen för att chokladen ska stelna i cirka 1 timme.

Tips!

Om du vill kan du strö krossade nötter ocfterrätt och dessert, Fest, Jordgubbar, Kakao, Kokosolja, Agave, h kokos på de stelnade chokladjordgubbarna för att få lite olika smaker.

Ett annat tips är att riva ned lite apelsinskal i chokladen för att få apelsinchoklad eller att riva ned lite mynta för att få mintchoklad.

---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beranartali.qh.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.