Sparrissallad med hasselnötsvinaigrette och limedressing (2-4 pers)

Sparrissallad med hasselnötsvinaigrette och limedressing (2-4 pers)

Sparrissallad

  • 5 sparrisar, skurna i 2 cm långa bitar
  • 4 stora nävar blandade gröna blad
  • 4 stora nävar blandade milda groddar (tex alfalfa-, mung- och linsgroddar)
  • 5 skivade tomater, marinerade i olja och finhackad lök
  • 1 näve oliver
  • 1,5 dl hasselnötsvinaigrette
  • 1,5 dl limedressing
  1. Börja med att lägga ut en näve grönt på varje talrik.
  2. Fortsätt sedan med groddarna, tomaterna, limedressingen och oliverna.
  3. Toppa med sparrisen och hasselnötsvinaigretten.

Hasselnötsvinaigrette

  • 1 dl hasselnötter, grovhackade
  • Saften från 1/2 citron
  • 1 dl sesamolja
  • 2 msk honung eller yacon
  • salt & peppar
  1. Blanda alla ingredienserna

Limedressing

  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • Saften och skalet från en limefrukt
  • 1-2 msk honung
  1. Mixa allt!

Noterat!

På fredagen kom ett par hantverkare som tidigare jobbat hos oss och typiskt nog serverade vi sallad!!! Det är första gången vi serverar sallad och den dagen väljer hantverkarna att komma. Men de verkade ändå nöjda och bad till och med om en doggy bag.

---

Recept på råkost/raw food från Vilda Rosenbladkivikslillaraa.blogspot.com

2 kommentarer:

  1. Aha, man kan ha rå sparris i sallad? Det har jag verkligen aldrig tänkt på själv... kanske man skulle prova :)

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra! Var lite tveksam till rå sparris men det blev jättegott! Båda dressingarna kommer jag nog att använda igen till lite allt möjligt. Tack för bra recept!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.