Christers sidor:

Essenebröd (receptet är mer än 5 000 år gammalt)

Ingredienser

  • 1 del groddbart vete
  • vatten

Recept

  1. Blötlägg vetet över natten så att vattnet kan omfamna all frön och så att alla enzymer aktiveras.
  2. Slå av vattnet på morgonen, skölj noga och låt stå över dagen så att luften kan berika vetet och så att fytonerna börjar brytas ner. Skölj på kvällen och låt stå över natten.
  1. På morgonen; skölj vetet noga. Krossa sen med en sten (eller lägg det i matberedaren med lite salt för en modernare variant).
  2. Av degen forma en limpa 1,5-3 cm hög, 10 bred och valfri längd. Lägg i solen över dagen och låt dess livgivande energi torka limpan.
  3. Vid middag vänd limpan och låt andra sidan torka på eftermiddagen (eller lägg i torkugn/ugn på låg temperatur i 10-16 timmar, vänd efter halva tiden).

Njut!

---

Recept på råkost/raw food från Pontus KristenssonGreenrom Sverige

1 kommentar:

  1. Detta verkar jätteinteressant! Det måste jag prova! :)

    <3
    Amanda

    SvaraRadera

test