Rå Pesto (4 port)

Ingredienser

  • Färsk spenat cirka 70 g
  • Basilika (färsk ca 35 g eller torkad 1/2 dl)
  • Juice från en halv citron
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 och 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl och 4 tsk olivolja

Gör så här

  1. Kör nötterna i till mjöl i ex en minimixer eller kaffemalare.
  2. Addera resten av ingredienserna och mixa åter igen.

Tips!

Denna pesto är rik på proteiner med all spenat och dess nötter. Den går snabbt att göra och kan försvaras i kylen i några dagar. Passar utmärkt för en balanserad lunchlåda tillsammans med blomkålsris, vitkål- och morotsris eller varför inte zuccini- eller morotspasta?

---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beranartali.qh.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.