Ingredienser
- Färsk spenat cirka 70 g
- Basilika (färsk ca 35 g eller torkad 1/2 dl)
- Juice från en halv citron
- 4 vitlöksklyftor
- 2 och 1/2 dl pinjenötter
- 1/2 tsk salt
- 1 dl och 4 tsk olivolja
Gör så här
- Kör nötterna i till mjöl i ex en minimixer eller kaffemalare.
- Addera resten av ingredienserna och mixa åter igen.
Tips!
Denna pesto är rik på proteiner med all spenat och dess nötter. Den går snabbt att göra och kan försvaras i kylen i några dagar. Passar utmärkt för en balanserad lunchlåda tillsammans med blomkålsris, vitkål- och morotsris eller varför inte zuccini- eller morotspasta?
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali.qh.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.