Ingredienser
- 2-3 msk citronjos
- 2-3 msk vatten
- 1 msk kummin
- 1/4 tsk cayennepeppar eller svartpeppar
- 1/4 tsk himalayasalt
Gör så här
- Mixa det i en bål, vatten till önskad konsistens.
Tips!
Används bland annat i Vitkålssallad med tahini.
Jag fick det här receptet av Gabriel & Shanti Cousens då jag gick en kurs hos dem på Ängsbacka 2010. De har bland annat gett ut en bok som heter Rainbow Green Live-Food Cuisine (läs gratis på Google Books).
---
Recept på råkost/raw food från Gabriel & Shanti Cousens på www.treeoflife.nu.
Översatt till svenska av Christer Barregren
Vart är själva tahinin, tro?
SvaraRaderaJa, fråga inte mig. Så här var receptet. Det kanske smakar som Tahini? Jag äter det inte själv så jag vet inte...
SvaraRaderaHm, tahini smakar ju rätt kraftigt, stark sesamsmak framförallt. Sen när man har det i hummus så kombinerar man ju ofta med citron och spiskummin, det kanske är den kopplingen de gör i receptet?
SvaraRaderaGlömt sesamfröna?
SvaraRaderaSer inte bättre ut...
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera