Ingredienser
- 1,2 dl mandlar (med eller utan skal)
- 3 msk flytande kokosolja
- 1 rågad matsked med honung
- 1/2 tsk salt
Gör så här
- Häll ned mandlarna i en nötmalare eller matberedare tills det blir mjöligt.
- Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till ett krämigt smör.
Tips!
Lixom med vanligt smör kan detta användas till allt möjligt! Till frukost, lunch, middag mellanmål, på desserter och annat gott! Själv tänkte jag använda det till mina vårrullar som "jordnötssmör"!
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali.qh.se
Hur länge kan man förvara jordnötssmör?
SvaraRaderaEn vecka i kylskåp.
SvaraRaderaMåste man använda kokosolja för att kunna göra det?
SvaraRaderaJag avskyr allt som har med kokos att göra och undrar om man kan använda någon annan olja istället.
Du kan prova rapsolja. Rapsolja stelnar ju inte under 24 grader som kokosoljan gör så det kan bli lite rinnigt, men det borde gå bra ändå. Annars finns ju mandelsmör och liknande, fast det kan ju vara lite svårare att få tag på.
SvaraRaderadet finns madelmjöl att köpa på ica nu. så man slipper mala mandeln. Tror märket heter Sellton.
SvaraRaderaDet finns mandelsmör,kravmärkt, 100% mandel utan några som helst tillsatser och inget tillägg av olja (mandel innehåller egen olja)
RaderaMärket heter Kung Markatta. Suveränt gott!
Jag har en mandelolja hemma, funkar det att ha i? Eller blir det helt fel då?
SvaraRaderaSe ovan. Glasburkar. Finns även som hasselnötssmör, cashewsmör, jordnötssmör (med och utan salt)och tahini - suveränt gott - garanterat beroendeframkallande!
Raderaså sjukt mycket godare än det man köper! vilket underbart recept! det smakar verkligen mandel.
SvaraRadera