Mandelsmör (10 port)

Ingredienser

  • 1,2 dl mandlar (med eller utan skal)
  • 3 msk flytande kokosolja
  • 1 rågad matsked med honung
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Häll ned mandlarna i en nötmalare eller matberedare tills det blir mjöligt.
  2. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till ett krämigt smör.

Tips!

Lixom med vanligt smör kan detta användas till allt möjligt! Till frukost, lunch, middag mellanmål, på desserter och annat gott! Själv tänkte jag använda det till mina vårrullar som "jordnötssmör"!

---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beranartali.qh.se

9 kommentarer:

  1. Hur länge kan man förvara jordnötssmör?

    SvaraRadera
  2. Måste man använda kokosolja för att kunna göra det?
    Jag avskyr allt som har med kokos att göra och undrar om man kan använda någon annan olja istället.

    SvaraRadera
  3. Du kan prova rapsolja. Rapsolja stelnar ju inte under 24 grader som kokosoljan gör så det kan bli lite rinnigt, men det borde gå bra ändå. Annars finns ju mandelsmör och liknande, fast det kan ju vara lite svårare att få tag på.

    SvaraRadera
  4. det finns madelmjöl att köpa på ica nu. så man slipper mala mandeln. Tror märket heter Sellton.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns mandelsmör,kravmärkt, 100% mandel utan några som helst tillsatser och inget tillägg av olja (mandel innehåller egen olja)
      Märket heter Kung Markatta. Suveränt gott!

      Radera
  5. Jag har en mandelolja hemma, funkar det att ha i? Eller blir det helt fel då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se ovan. Glasburkar. Finns även som hasselnötssmör, cashewsmör, jordnötssmör (med och utan salt)och tahini - suveränt gott - garanterat beroendeframkallande!

      Radera
  6. så sjukt mycket godare än det man köper! vilket underbart recept! det smakar verkligen mandel.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.