Valnötburgare
- 2,2 dl solroskärnor
- 2,2 dl valnötter
- 7 halvor soltorkad tomat
- 1 och 1/2 dl svamp
- 1,5 msk tamari
- 1 dl morot
- 1 tsk paprika
- 1 tsk italienska kryddor
- 1/2 klyfta vitlök
- 3 msk olivolja
- En nypa salt
- Kör alla ingredienser i matberedaren tills det blir en deg och forma till burgare.
- Torka i torkugnen på 42 grader i 20 timmar, vänd gärna på dem efter halva tiden.
Sour cream ( 50 portioner)
- 18 dl cashewnötter, blötlagda
- 6–10 msk äppelcidervinäger
- 1 msk ljus miso
- 1 och 1/2 tsk salt
- 9 msk citron
- Samt vatten efter behov
- Mixa alla ingredienser i mixer till en slät krämig dressing.
- Servera med rå ketchup, sallad, tomat och avokado.
Tips!
Maten på Raw Life festival var helt aaaaaaaamaaaaaaaaziiiiiiiing! Min mage stod i fyra hörn när jag åkte därifrån?! Boris Lauser, superkocken i köket, delade med sig av ett av sina trumfkort – hans hamburgare med sourcream.
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
Ska det verkligen vara 18 dl nötter? Det blir ganska mycket dressing av det ;-)
SvaraRaderaJa det är ju 50 portioner. Han gjorde den på råkostfestivlen så det gick ju åt en del. Men du kan ju prova att skala ner receptet lite :-)
SvaraRaderaSinnessjukt gott, jag har också provat att lägga till fänkål, gulbeta, stjälkselleri och purjolök, olika sorters curry ger även det nya smaksensationer.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera