Ingredienser
- 1 butternut squash
- 1/2–1 påse pepparkakskryddor (kanel, ingefära, nejlikor och kardemumma)
- 2 dl cashewmjölk (Mixa 1 dl cashewnötter med 5 dl vatten och ett moget päron).
- (Honung eller dadlar som sötning)
Gör så här
- Skär bort skalet från squashen och ta ur kärnorna.
- Dela den i större bitar.
- Lägg den i matberedaren och kör tills den blir grovhackad.
- Tillsätt pepparkakskryddor, börja med 1/2 påse och 1 dl cashewmjölk. Kör igen.
- Smaka av med mer kryddor.
- Späd med cashwemjölk tills gröten får en lagom konsistens.
- Servera med cashwemjölk.
Tips!
Den här gröten fungerar inte bara som lunch eller frukost utan även perfekt som mellanmål!
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
Fin och inspirerande hemsida. Ska definitivt prova nagra av dina recept. Lasagnen sag supergod ut!
SvaraRaderaDenna gröt måste jag testa, perfekt att bjuda på i juletider!:)
SvaraRaderaJag håller med dig. Att äta pepparkakssmet som gröt låter underbart :-)
SvaraRadera