Pepparkaks-cheesekake (deg för 30 pepparkakor)

Pepparkaks-cheesekake

Ingredienser, pepparkaksdeg

Ingredienser

  • Cheesekake-smeten
  • 2 dl cashew
  • 1 ekoapelsin (konventionella apelsiner är mycket besprutade)
  • 1 msk honung
  • 1 clementin för dekoration (om du vill)

Gör så här

  1. Gör pepparkaksdegen enligt Ericas recept på pepparkakor.
  2. Dela degen.
  3. Rulla cirka hälften av degen till ett par avlånga cylindrar och platta till.
  4. Resten av degen kan du senare göra pepparkakor eller pepparkulor.

Gör cheesekake-smeten

  1. Resten av degen kan du senare göra pepparkakor eller pepparkulor.
  2. Lägg cashew i blöt några timmar eller över natten.
  3. Riv apelsinskalet och "juica" apelsinet.
  4. Mixa cashew tillsammans med honung och apelsinjuicen (lite i taget, lagom tjockt).
  5. Smaka av.
  6. Tillräckligt sött för just dina smaklökar? Eller mer sött i?
  7. När det är mixat och klart häller du i det rivna apelsinskalet – inte allt!
  8. Bred ut cheesekakes-smeten över de rullade och något tillplattade pepparkaksdegen och ställ i frysen (ca ett par timmar eller mer).

Tips!

Vid servering: dekorera fint med delade clementinklyftor och strö gärna över lite ytterliga rivet skal över kakan eller hitta på något annat. Frestande gott! Ät nu inte upp allt själv ; )

---
Recept på råkost/raw food från Lisbeth Richardsonadito.se

2 kommentarer:

  1. ska smeten till cheesecake också vara i ugnen i 30 timmar?

    SvaraRadera
  2. Nej, ingen ugn alls med detta recept. vänligen Lisbeth

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.