Ingredienser, pepparkaksdeg
Ingredienser
- Cheesekake-smeten
- 2 dl cashew
- 1 ekoapelsin (konventionella apelsiner är mycket besprutade)
- 1 msk honung
- 1 clementin för dekoration (om du vill)
Gör så här
- Gör pepparkaksdegen enligt Ericas recept på pepparkakor.
- Dela degen.
- Rulla cirka hälften av degen till ett par avlånga cylindrar och platta till.
- Resten av degen kan du senare göra pepparkakor eller pepparkulor.
Gör cheesekake-smeten
- Resten av degen kan du senare göra pepparkakor eller pepparkulor.
- Lägg cashew i blöt några timmar eller över natten.
- Riv apelsinskalet och "juica" apelsinet.
- Mixa cashew tillsammans med honung och apelsinjuicen (lite i taget, lagom tjockt).
- Smaka av.
- Tillräckligt sött för just dina smaklökar? Eller mer sött i?
- När det är mixat och klart häller du i det rivna apelsinskalet – inte allt!
- Bred ut cheesekakes-smeten över de rullade och något tillplattade pepparkaksdegen och ställ i frysen (ca ett par timmar eller mer).
Tips!
Vid servering: dekorera fint med delade clementinklyftor och strö gärna över lite ytterliga rivet skal över kakan eller hitta på något annat. Frestande gott! Ät nu inte upp allt själv ; )
---
Recept på råkost/raw food från Lisbeth Richardson på adito.se
ska smeten till cheesecake också vara i ugnen i 30 timmar?
SvaraRaderaNej, ingen ugn alls med detta recept. vänligen Lisbeth
SvaraRadera