Ingredienser
- 4 dl bovete (helt, skalat och blötlagt)
Ingredienser, cashewgrädde
- 2 dl cashewnötter
- 1/2–1 dl vatten
- 1 msk honung
- 1-2 krm vaniljpulver
Ingredienser, jordgubbsås
- 225 gram frysta jordgubbar, tinade
- 4 dadlar
Ingredienser, topping
- 2 clementiner
- 4 msk cacaonibs (kakaokross)
Gör så här
- Blötlägg bovete i cirka 8 timmar. Täck med rikligt med vatten. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner. Lägg bovetet i en skål.
- Mixa cashewnötter med 1/2 dl vatten. (Beroende hur starkt din mixer är kan du behöva tillsätta mer vatten.) Tillsätt honung och vaniljpulver och mixa till en krämig cashewgrädde.
- Vänd ned cashewgrädden med bovetet och rör runt. Lägg upp i fyra skålar.
- Mixa de tinade jordgubbarna med 4 dadlar till en slät sås. Häll upp jordgubbssåsen på ris à la maltan.
- Skala och skär clementinerna i mindre bitar och toppa med i skålarna tillsammans med cacao nibsen.
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
Mmmums vad godt det så ut! :D
SvaraRaderaMums! Hela familjen gillade detta, fast de normalt brukar äta vanligt apelsinris som efterrätt på julafton. Jag gillar inte nektariner i denna rätt, så bytte ut de mot blodapelsin som jag blandade ner i själva smeten.. Då får man fin syrlighet och använde faktiskt inte jordgubbar alls. Tack Erica!
SvaraRadera