Ingredienser
- 1 liter hemmagjord äppeljuice (saftiga äpplen i en juicecentrifug)
- 1 kanelstång
- 5 nejlikor
- Eventuellt en bit ingefära, torkad eller färsk
- Eventuellt några pomeransskal
- Eventuellt några färska apelsinklyftor med skal
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm till kroppstemperatur.
- Låt kryddorna dra en stund och tänk på att ju längre de drar desto starkare smak blir det.
- Ta upp kryddorna och häll upp i glöggglas och servera med russin och mandlar.
Tips!
Glöggen håller några dagar om du ställer in den i kylskåpet och du kan återanvända de kryddor du använde genom att skölja av dem och låta dem torka för att sedan använda dem vid nästa glöggparty.
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali.qh.se
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera