Ingredienser
- 5 dl mandel
- 2 och 1/2 msk mandelolja eller rapsolja
- 5 tsk kanel
- 5 krm ingefära
- 25 nejlikor, stötta med mortel (cirka 5 tsk malda)
- 5 msk honung
- 10 dadlar
- En nypa salt
Gör så här
- Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren.
- Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig.
- Lägg i kryddorna och saltet, kör igen.
- Tillsätt kryddorna och kör tills allt blanda sig ordentligt med smeten.
- Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra.
- Degen skall bli lagom "kladdig" för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord.
- Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24–30 timmar, tills de har blivit hårda.
- Tiden varierar beroende på tjockleken på pepparkakorna.
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.