Pepparkaka (30 hjärtan)

Ingredienser

  • 5 dl mandel
  • 2 och 1/2 msk mandelolja eller rapsolja
  • 5 tsk kanel
  • 5 krm ingefära
  • 25 nejlikor, stötta med mortel (cirka 5 tsk malda)
  • 5 msk honung
  • 10 dadlar
  • En nypa salt

Gör så här

  1. Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren.
  2. Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig.
  3. Lägg i kryddorna och saltet, kör igen.
  4. Tillsätt kryddorna och kör tills allt blanda sig ordentligt med smeten.
  5. Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra.
  6. Degen skall bli lagom "kladdig" för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord.
  7. Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24–30 timmar, tills de har blivit hårda.
  8. Tiden varierar beroende på tjockleken på pepparkakorna.
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.