Ingredienser
- 1 liter mandel
- 1 till 1 och 1/2 dl honung
- 3 msk vatten
- 1 msk mandelolja
- En nypa salt
- 3 tsk spirulina eller 2 msk acaipulver
Gör så här
- Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren.
- Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa.
- Dela degen i två delar och lägg i två skålar.
- Färga den ena med spirulina och den andra med acai.
- Arbeta in med händerna, forma till fina marsipan figurer.
Tips!
Här finns ett tidigare recept på marsipan rawfoodrecept.com/2010/04/marsipan-eller-mandelmassa.html
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
Det här måste jag testa nu till jul!
SvaraRaderaGjorde marsipankulor. De blev jättegoda, mycket godare än vanlig marsipan.
SvaraRadera