Chipsen:
- Ett huvud av Kale (kruskål/grönkål)
BBQ marinaden:
- 2-1/2 dl dadlar
- 2-1/2 dl blötlagda soltorkade tomater
- 4 blötlagda rökta jalapenos
- 1-1/4 dl av vätskan som blev kvar från blötlägningen av jalapenos
- 2 msk äppelcidervinäger
- 3 msk tamari (glutenfri soja)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 nypa (1-2 krm) cayennepeppear
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk paprika
Gör så här
- Kärna ut dadlarna och jalapenos.
- Blötlägg de soltorkade tomaterna och jalapenos i någon timme.
- Hacka grönkålen i lagom bitar. Tänk på att de kommer krympa en aning när du torkar dem. Lägg de därefter i en står skål.
- Häll sedan alla ingredienser för BBQ marinaden i mixer och mixa väl.
- äll såsen över grönkålen och arbeta in marinaden väl med händerna.
- Lägg de blivande chipsen på en plåt med plåtpapper och för in de i antingen en torkugn i eller i ugnen med ugnsluckan på glänt på låg temperatur (40 grader) i 8- 24 timmar beroende på hur krispiga du vill ha dina chips.
Tips!
Passar utmärkt om du ska på bio och saknar vanliga chips :)
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali.qh.se
Mmm, såg detta på hans blogg tidigare. Mums! Men, går det att få tag i grönkål förutom runt jul? Eller kan man göra det på fryst....? Eller vad är kruskål? Vad har du tänkt göra det på?
SvaraRadera/Maria B
Som med alla recept kan amn ju prova sig fram emd andra ingredienser om man inte kan få tag i något. Prova tex detta med färsk spenat :) Mmm... Mmmm... MMM!
SvaraRadera<3
Amanda