Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 rödlök
- 1 sötpotatis
- 1 röd paprika
- 1 paprika
- Bondärtor
- 1 dl russin
- 1 dl torkade aprikoser
- 67 torkade tomater (ej blötlagda)
- Oliver
- 0,5 dl olivolja
- 1 näve bladpersilja
- 1 näve färsk koriander
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk kanel
- 1 tsk gurkmeja
- Svartpeppar
- Salt
Så här gör du
- Skiva auberginen grovt, lägg upp skivorna på hushållspapper (det enda rättfärdigade användandet av hushållspapper är för att torka svettig aubergine, annars kan man alltid använda trasa :-) och salta ovanpå.
- Under tiden som auberginen svettas, hacka upp resten av grönsakerna. Se till att skiva rödlöken tunt, och sötpotatisen blir bäst i små små tärningar.
- Skär även aprikosen i ca 34 bitar.
- Häll alla grönsaker och den torkade frukten i en skål och häll över olja och kryddor.
- Torka augberginen med hushållspapper. Lägg sedan ett nytt papper på auberginen och banka skivorna lätt med exempelvis en mortelstöt. Detta hjälper auberginerna att smaka tillagade.
- Lägg i auberginen med resten av röran, massera med händerna så att oljan sprids jämt över hela röran.
- Låt stå över natten.
Tips
Denna rätt gör sig som bäst om man stoppar den i torkugn/ ugn på 50 grader i cirka 30 minuter innan servering. Maten kommer inte själv att hinna uppnå 50 grader på en halvtimme utan endast bli lite smaskigt ljummen.
Recept från Vilda Rosenblad på kivikslillaraa.blogspot.com
Oh, vad gott det låter. Detta ska jag testa någon dag. Men vad är det du har till?
SvaraRadera/E
Det är en färdig rätt. Bara att njuta :-)
SvaraRadera