Ingredienser till såsen
- 2 små gula squash
- 100 g spenat
- 2 msk olivolja
- 1 dl pinjenötter
- En halv avokado
- Juicen av en citron
- 1 dl vatten
- Himalayasalt
- Svartpeppar
- Näringsjäst
- 1 hackad salladslök
Ingredienser till parmesan:
- 1 dl paranötter
- 0,5 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk näringsjäst
Så här gör du
- Förvandla squashen till pasta genom en spiralizer eller genom att skala långa smala tagliatelle med en potatisskalare.
- Massera in oljan i spenatbladen tillsammans med lite salt.
- Kör alla ingredienser för såsen, utom salladslöken och spenaten, i en mixer tills de bildat en slät röra.
- Häll i spenat och salladslök och kör "pulse" ett par gånger så att det blandas med såsen men inte hackas för mycket.
- Kör ingredienserna för parmesanen i matberedare tills de grynats (nytt ord?).
- Blanda såsen med pastan och strö över parmesan.
Recept från Vilda Rosenblad på kivikslillaraa.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.