Ingredienser
- 3,5 dl sötmandel
- 12 dadlar, urkärnade
- 3 msk kokosolja
- 1 tsk vaniljpulver
- 3-6 msk vatten
- 1 krm salt
- 1 dl kakao
- Kokosflingor
Gör så här
- Mixa sötmandel en stund.
- Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor) och mixa tills det blir en slät kletig deg.
- Ta i lite vatten i taget då allt kanske inte behövs.
- Tryck ut i en liten form och strö över kokosflingor.
- Ställ i frysen en stund.
- Förvara den i kylen alt i frysen och ta fram en stund innan det skall ätas.
- Servera med färska jordgubbar.
---
Recept på raw food från Lisa Högberg på lisasgodbitar.wordpress.com
Torkade eller färska dadlar?
SvaraRaderaDum fråga kanske, men är vaniljpulver samma sak som vaniljsocker?
SvaraRaderaNej vaniljpulver är den rena vaniljen, finns att köpa i pyttesmå glasburkar, vaniljsocker är väl nån slags florsocker med ofta artificiell vaniljarom
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
RaderaSupergoda! Jag hade inga färska jordgubbar pga årstiden, så jag gjorde en sås till av frysta, tinade bär. 1,5 dl hallon, 1,5 dl jordgubbar och en banan.
SvaraRaderaSupergod å enkel att göra! Rekommenderas! :)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera