Ingredienser, taconötfärs
- 1 dl mandlar
- 1 dl valnötter
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk malen koriander
- 1/2 dl olivolja
- 1 tsk soja
- En nypa salt
Gör taconötfärs
- Kör nötterna till pulver i en nötmalare/mixer.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn blandning.
Ingredienser, tomatsås
- 5 dl tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten gul lök
- 0,5 dl Olivolja Extra Virgin
- 2–3 torkade plommon
- 1–2 msk oregano, färsk eller torkad
- 1 tsk salt
- 3 soltorkade tomater
Gör tomatsåsen
- Häll ned alla ingredienser i en matberedare och mixa till en len sås.
Ingredienser lasagnen
- 1/2 avokado
- 1/2 gurka
- 1 morot
- 1 dl ärtor
- 1–3 blad från valfri sallad
- 2 champinjoner
Gör lasagnen
- Hyvla gurkan på längden med en osthyvel till långa tjocka remsor.
- Lägg 2–3 gurkremsor bredvid varandra, överlappande, på en tallrik.
- Lägg hälften av tomatsåsen och taconötfärsen samt sallad, tunna skivade avokadobitar, tunna skivade morötter, ärtor jämt fördelat över gurkremsorna.
- Lägg på ett nytt lager med gurkremsor.
- Lägg på resten av tomatsåsen och taconötfärsen samt sallad, tunna skivade avokadobitar, tunna skivade morötter, ärtor jämt fördelat över gurkremsorna.
- Avsluta med gurkremsor.
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali.qh.se
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera