Ingredienser
- 2 dl solrosfrön
- 1 msk linfrö
- 1 msk psylliumfröskal
- 3 dl rivna morötter
- 1/2 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 5–10 soltorkade tomater
- 2 tsk falafelkrydda
- Salt och peppar
Gör så här
- Blötlägg solrosfröna över natten eller i ett par timmar och skölj sedan noga.
- Mixa solrosfröna med resten av ingredienserna.
- Rulla till små bollar på en plåt.
- Sätt på torkugnen eller vanlig ugn på 50 grader och ha luckan öppen då, låt gräddas till önskad konsistens (det tar ett par timmar).
- Vänd på dem efter cirka två timmar så de gräddas på båda sidorna
Tips!
De är fantastiskt goda! Nästa gång ska jag göra en stor sats och frysa in för de går åt snabbt :)
---
Recept på raw food från Maja cedergren på majogreenlife.wordpress.com
Måste testas. Men blir det verkligen bara fyra små bollar? Du menar 4 små portioner?
SvaraRaderaHelt rätt :-)
SvaraRadera=) det blev mycket mer än fyra bollar, så fyra portioner=) Hoppas du gillar dem! =)
SvaraRadera