Ingredienser
- 500 g jordgubbar
- 1 dl rå kakao
- 2 dl rå kokosolja
- 1–2 msk agavesirap
Gör så här
- Värm kokosoljan i ett vattenbad tills den blir flytande.
- Blanda sedan oljan med chokladpulvret och agavesirapen och rör om väl.
- Skölj jordgubbarna noggrant och doppa sedan i chokladen.
- Lägg de doppade jordgubbarna på en tallrik med bakplåtspapper.
- Ställ in jordgubbarna i kylen för att chokladen ska stelna i cirka 1 timme.
Tips!
Om du vill kan du strö krossade nötter ocfterrätt och dessert, Fest, Jordgubbar, Kakao, Kokosolja, Agave, h kokos på de stelnade chokladjordgubbarna för att få lite olika smaker.
Ett annat tips är att riva ned lite apelsinskal i chokladen för att få apelsinchoklad eller att riva ned lite mynta för att få mintchoklad.
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali.qh.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.