Röd lasagnesås
- 6–8 tomater
- 4 soltorkade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 4–5 urkärnade dadlar
- 6 blad färsk basilika
- 2 matskedar italienska kryddor
Gör så här
- Mixa alla ingredienser i en mixer.
Vit lasagnesås
- 1/2–1 liten zucchini
- 2–3 tomater
- 1 till 1 och 1/2 dl cashew- eller macademianötter
- 4 urkärnade kalamataoliver
- 2 vitlöksklyftor
- 1 skalad citron
Gör så här
- Mixa alla ingredienser i en mixer.
- Om zucchinin är för stor kommer såsen att bli mer rinnande.
- Du kan ha i lite mer nötter för att få den mer tjockflytande och eventuellt använda den överblivna såsen till någon annan maträtt.
Lasagneplattor
- 4 små zucchini
- 4 tomater
Gör så här
- Skär zucchinin med en potatisskalare så att du får plattor.
- Skär tomaterna med kniv så att du får tunna skivor.
- Varva zucchini, vit sås, röd sås, tomater i några lager.
- Avsluta med zucchini, röd sås och dekorativa droppar av vit sås.
- Häll bort vattnet som kommer att komma ut på sidorna av lasagnen.
Tips!
Du kan äta lasagnen direkt eller ställa den i 3 timmar i ett torkskåp med temperaturen på 40C.
---
Recept på råkost/raw food från Basia Piechocinska på www.perfecthealth101.net/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.