Ingredienser till botten
- 5 dl hasselnötter
- 7 dadlar
Gör så här
- Kör hasselnötterna i mateberedaren till ett fint mjöl.
- Tillsätt dadlar och kör igen.
- Tryck ut i små muffinsformar.
Ingredienser till krämen
- 5 dl cashewnötter
- Juicen från 1/2 citron
- Jucien från 1 lime
- 3 msk honung
- 2 msk kokosolja
- 1/2–1 dl vatten
Gör så här
- Mixa cashewnötterna i en mixer till ett fint mjöl.
- Tillsätt vatten, lime, citron, honung och kokosolja och mixa till en len krämig smet.
- Lägg krämen på bottnen.
Ingredienser till hallonsås
- 225 gram hallon, frysta (tinade) eller färska
Gör så här
- Mixa i en mixer.
- Ringla såsen över krämen.
- Ställ kallt i cirka 2 timmar.
Garnering
- Strö rå kakaoflisor (kakaonibs) över kakan.
- Servera och njut!
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.