Steg 1
Blötlägg följande över natten (och grodda ev nån dag):
- Solrosfrön
- Pumpakärnor
- Sesamfrön
- Linfrön (med minst lika mycket vatten för att få mycket slem)
Så här gör du
Blanda ihop dessa efter blötning och groddning, blir som en slemmig smet med hela frön i. Slemmet är det som håller ihop kexen och det som suger år sig kryddningen. Sen kan du blanda i de saker du vill, exempelvis:
- Tamari/Shoyu (jättebra för att få lite salt smak på kexen)
- Finhackade soltorkade tomater
- Vitlök
- Färska örter
- Finhackad selleri
- Olivtapenade
Och så vidare...
Bred ut på bakplåtspapper och låt stå över natten i torkugn, kan behöva vändas på.
Recept från Vilda Rosenblad på kivikslillaraa.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.