Superfrökex

Superfrökex

Steg 1

Blötlägg följande över natten (och grodda ev nån dag):

  • Solrosfrön
  • Pumpakärnor
  • Sesamfrön
  • Linfrön (med minst lika mycket vatten för att få mycket slem)

Så här gör du

Blanda ihop dessa efter blötning och groddning, blir som en slemmig smet med hela frön i. Slemmet är det som håller ihop kexen och det som suger år sig kryddningen. Sen kan du blanda i de saker du vill, exempelvis:

  • Tamari/Shoyu (jättebra för att få lite salt smak på kexen)
  • Finhackade soltorkade tomater
  • Vitlök
  • Färska örter
  • Finhackad selleri
  • Olivtapenade

Och så vidare...
Bred ut på bakplåtspapper och låt stå över natten i torkugn, kan behöva vändas på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.