Pontus pepparkakor

Pontus pepparkaka

Ingredienser

  • 5 nävar mandel (mina nävar förstås)
  • 2 dl chiamjö (på en höft)
  • 1 påse pepparkakskryddor (18 gram var det visst i påsen)
  • 1/2 dl honung mixat med 2 dl vatten (ungefär)
  • Mycket ♥

Gör så här

  1. Mixa mandel i matberedaren till mjöl.
  2. Tillsätt sedan chiamjöl och pepparkakskryddor.
  3. Mixa honung och vatten med en mixer till en jämn emulsion.
  4. Rör samman med en gaffel eller en näve eller vad som helst.
  5. Låt stå så att chiafrömjölet hinner geléa sig (kanske en halv timme).
  6. Kavla ut på ett bakplåtspapper så tunt du kan och tryck ut dina figurer.
  7. Torka hela kakan några timmar i ugn eller torkugn på låg temperatur och dela den sen.
  8. Lägg på ett galler och torka ytterliggare några timmar.

Tips!

Du kan behöva en fyra år gammal superglad, -nyfiken, -rolig, -kärleksfull assistent som medhjälpare om du vill få dem lika goda som mina. ;)

---

Recept på råkost/raw food från Pontus KristenssonRawoodmiddagar.se

1 kommentar:

  1. Disse smaker sikkert veldig godt, og har en god julesmak :-) God Jul!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.