Deg
- 4 dl mandlar
- 1 msk rapsolja
- En nypa salt
- 1 krm muskot
- 2 tsk kanel
- 3 msk honung
Fyllning
- 2 äpplen
- 2 dadlar
- 1 tsk kanel
Garnering
- 2–3 skivade äpplen
Cashewgrädde
- 2 dl cashewnötter
- 1/2–1 dl vatten
- 1/2 väl moget päron
- 1 tsk vaniljpulver
Topping
- Kakaonibs
- äppleklyftor
Gör så här
- Kör mandlar i matberedaren tills de finfördelats.
- Tillsätt olja, salt, dadlar och kryddor. Blanda igen.
- Tillsätt honung så att du får ihop pajdegen.
- Tryck ut degen i muffinsformar, cirka 1/2–1 cm tjock.
- Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren.
- Lägg i fyllningen i pajdegen.
- Garnera med de skivade äpplena.
- Strö eventuellt över kanel.
- Mixa cashewnötter och vatten i mixern.
- Tillsätt päron som du delat i bitar och vaniljpulver som du kör i mixern till en gräddliknande konsistens.
- Toppa med cashewgrädden och kakaonibs.
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.