Ingredienser
- 2 dl bovete, blötlagt en timma och skölj noga.
- 2 dl solrosfrön, blötlagt över natten och skölj noga.
- 1/2 dl linfrön, dom sköljer man inte
- 1 citron
- 1 msk kokosolja som smält i vattenbad
- Salt och peppar, smaka av själv
- 1–2 msk spirulina
- 1 msk chiliflakes
- Toppa med dulselager och sesam frön när du vänder på brödet
Gör så här
- Blötlägg bovete, solros frön och linfrön.
- Skölj bovetet och solrosfröna noga och mixa med 1 citron, spirulinan i mixern.
- Häll över allt i en skål.
- Tillsätt salt, svartpeppar och lite kokosolja.
- Lägg ut små rundlar på ett bakplåtspapper och torka på 40° i ugnen 3 timmar på ena sidan och cirka 2 timmar på andra.
- Sprinkla på lite sesamfrön och dulsealger när du vänder kexen.
Tips!
Lek med toppings och kryddorna!
---
Recept på råkost/raw food från Aurea på lifefoodyoga.wordpress.com
är det helt bovete? eller måste man använda krossat?
SvaraRaderaNej du kan ta helt bovete, jag brukar köpa stora förpackningar, billigt och bra att ha som bas i mycket. Bloötlägg det bara innan.
SvaraRadera/ Johanna