Ingredienser
- 3 dl kallt vatten
- 4 dl ljummet vatten
- 1 dl solrosfrön
- 2 msk kokosolja
- 1 msk honung
- 1 tsk lecitin (valfritt)
- 1 tsk kanel
- 1 krm salt
Gör så här
- Mixa solrosfrön och kallt vatten ordentligt och sila genom en nötmjölkssil. Vätskan är din solrosfröbas.
- Mixa kokosolja, honung, kanel, salt och eventuellt lecitin (för gräddigare konsitens) med hälften av det ljumna vattnet. Detta är din emulsion.
- Blanda i resten av det ljumna vattnet och solrosfröbasen och emulsionen i mixern. Häll upp i en tätslutande bringare och förvara i kylen i några dagar, om du inte vill dricka upp allt direkt.
---
Recept på råkost/raw food från Pontus Kristensson på Greenrom Sverige
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.