Ingredienser
- 2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)
- 100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min)
- 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min)
- Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice
- 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)
- Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat)
Gör så här
- Mixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare.
- Sila av den torkade frukten, pressa ut vattnet med hjälp av en sked.
- Mixa torkad frukt, citronskal, citronjuice, ev. honung och 1 dl kokos till en jämn massa.
- Kyl tills massan blir lätt att forma till kulor eller kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper (kyl och skär i bitar).
- Rulla kulorna i kokosflingor eller nötkross.
- Avnjut kylskåpskalla till det te du gillar mest!
Tips!
Dessa färska kulor/bollar är ett nyttigt alternativ till smågodis eller fikabröd. Smarriga till en smoothie eller kopp te. Som mellis, godis eller proteinsnack före eller efter träning. Förvaras i kyl upp till 1 vecka, ännu längre i frysen.
---
Recept på råkost/raw food från Josefine Jäger på jfine.se
ska de 2,5 dl nötterna vara med i blandningen eller är det enbart till för rullningen?
SvaraRaderaVerkar i vilket fall supergott. Can't wait to try!
Hej! Nötterna ska vara med i blandningen,
SvaraRaderautöver det behövs kokosflingor eller nötkross att rulla kulorna i :)
Smaklig boll!
//Josefine