Ingredienser
- 1,5 dl cashewnötter/mandlar/hasselnötter/pecannötter
- 1,5 dl färska, urkärnade dadlar (ungefär 12 stycken)
- 1,5 tsk vanilj/kanel/kardemumma
- 0,5 matsked kokosolja (behövs inte men ger en god smörig smak)
Gör så här
- Mixa torrvarorna i en mixer.
- Lägg i dadlarna (och kokosolja om du har det) och mixa igen.
- Rulla till bollar
Tips!
Enklare än så kan det inte bli. Rulla till bollar eller använd som deg till en paj eller kakor...Att jag har flera olika nötter i ingredienslistan beror på att du kan välja fritt – eller blanda fritt, bara det stannar på 1,5 dl. Likadant är det med vanilj/kanel/kardemumma. Välj en eller blanda efter eget tycke och smak...
---
Recept på råkost/raw food från Christer Barregren på Bums.nu
Hej, finns det nått alternativ, då man är allergisk, intolerant och överkänslig mot tex. nötter..klara av skalade mandlar men försöker att ej äta så ofta eller mycket, kan man ha nått annat till dessa...?
SvaraRaderavänligen
Solrosfrön, melonkärnor, sesamfrön är bra alternativ.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera