Ingredienser
- 1 litet blomkålshuvud inklusive blast
- 1 knippe små morötter eller 3 stora morötter inklusive blast
- 2 tomater
- 1 rödlök
- 1 dl solrosfrö
- 2 tsk kumminfrö
- 3 msk olivolja
- Halv pressad citron
Gör så här
- Skär av blasten på blomkålen och skär eller klipp i små bitar, samt hacka blomkålen.
- Skär morötterna i tunna skivor samt klipp blasten.
- Skär av blasten och dela och skölj noga mellan och klipp.
- Finhacka löken och skär tomaterna i klyftor.
- Blanda olivolja, citron och kumminfrö i en skål och blanda i resten av ingredienserna.
Tips!
Om det är ekologiskt odlat så är både morotsblast, blomkålsblast och rödbetsblast mer näringsrikt än själv grönsaken eller roten de sitter på, så släng det aldrig i sopporna såvida det inte är helt visset.
---
Recept på råkost/raw food från Ida Eriksdotter på www.energida.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.