Ingredienser
- 1 dl cashewnötter
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk honung
- Vatten till bra konsistens
- 2 frysta bananer
- 2 msk kakao
- 2 dadlar
- ½–1 banan
- Jordgubbar, björnbär och hallon efter smak
Så här gör du
- Gör cashewgrädde genom att mixa cashewnötter, vaniljpulver, honung och vatten till en fluffig konsistens.
- Gör chokladglass genom att mixa frusna bananer med kakao och honung tills det blir glasskonsistens. Det låter en massa och tar en stund, men det går!
- Lägg glassen i botten på två skålar.
- Klicka cashewgrädde över.
- Skiva över bananer och klipp över dadlar i små bitar.
- Ha på bär efter smak. Smaska på!
Tips!
Alltså, tanken var att på något vis försöka efterlikna marängswisch (jag vet att det inte stavas så egentligen!), men jag hittade inget som kunde stå för marängerna, så jag tänkte att lite bär gör ju ingen ledsen. :)
---
Recept på råkost/raw food från Plommonet på mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.