Förslag till indiengrönsaker
- Vitkål, paprika, blomkål, svamp, lök, zucchini, aubergine, morötter... go crazy!
- 1 msk garam masala
- salt, peppar
Ingredienser currycashewröra (2 portioner)
- Drygt 1 dl cashewnötter
- 1 msk citronjuice
- 1/2 msk agave
- 1-2 nypor salt
- 2 tsk curry (gå på din egen smak, jag tycker om när det smakar mycket curry.)
- 1 tsk spiskummin
- Ett par dustar kanel
Ingredienser till wrapsen
- vitkålsblad/romansallad
Så här gör du Indiengrönsaker
- Ta valfri mängd grönsaker och skär i mindre bitar. De behöver nödvändigtvis inte vara små, men ganska tunna.
- Blanda de med olivolja och kryddor, se till att alla grönsaker är ordentligt täckta med olja och kryddor.
- Jag har ingen torkugn, så jag satte vanlig ugn på 40 grader med ungsluckan på glänt och hade dem inne över natten.
Så här gör du currycashewröra
- Ha i alla ingredienser i matberedare och mixa, stanna upp och skrapa ner från kanterna några gånger.
- När mixen blivit någorlunda smooth, ha i vattens tills röran blir krämig - tänk typ hummuskonsistens.
- Smaka av om det behövs mer kryddor.
Så här gör du wrapsen
- Ha ett par matskedar curryröra på vad du nu använder som wrap.
- Toppa med en rejäl hög Indiengrönsaker, rulla ihop om det går och ät.
Tips!
Jag hade en vanlig spenat-maché-tomat-gurka-sallad till. Receptet kommer ursprungligen (www.choosingraw.com/indian-spiced-wrap) från Gena på Choosing Raw. Har ni inte kikat in där rekommenderar jag det varmt!
---
Recept på råkost/raw food från Plommonet på mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.