Senapspanerade biffar med vinaigrette

Senapspanerade biffar med vinaigrette

Ingredienser till biffar

  • 3 rivna morötter
  • 1 riven zucchini
  • 4 dadlar
  • 1,5 dl solrosfrön
  • Färsk persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persillade

Ingredienser till panering

  • 1,5 dl paranötter
  • 3 msk malda senapsfrön
  • En skvätt olivolja
  • Salt
  • Vitlökspulver

Ingredienser till Vinaigrette

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk senap
  • 2 msk äppelcidervinäger

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till biffarna.
  2. Kör två tredjedelar i matberedaren och blanda sedan i resten.
  3. Låt smeten rinna av lite grann och forma till biffar.
  4. Lägg dessa på plåt och torka ca 5 timmar.
  5. Under tiden kan du tillaga paneringen...
  6. Kör ingredienserna i matberedaren till en skorpmjölliknande röra.
  7. När biffarna torkat 5 timmar, strö över hälften av paneringen och vänd på biffarna.
  8. Strö över resten av paneringen på de vända biffarna.
  9. Låt torka i ytterligare 3-5 timmar.
  10. Vispa ihop ingredienserna till vinaigretten med gaffel och servera till biffarna och en grön sallad.

---

Recept på råkost/raw food från Vilda Rosenbladkivikslillaraa.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.