Ingredienser till bollarna
- 2 tsk chiamjöl
- 1 pressad apelsin
- 3 msk valnötter
- 3 msk russin
- 3 msk kakao
- 3 msk kakaonibs
- 1 tsk vaniljpulver
- Apelsinzest (rivet apelsinskal)
Ingredienser till kokosöverdrag
- 3 stora msk kokosfett, smält på låg värme
- 3 msk agavesrap (eller yacon/honung)
- 3 msk kakao
- 1 tsk salt
Övriga ingredienser
- 4-5 msk kakao
Så här gör du
- Pressa apelsinen och blanda med chiafröna tills det formar en slemmig gegga, inte alltför fast.
- Mixa sedan med resten av ingredienserna till innanmätet.
- När smeten är klar kan man blanda i lite krossade kakaonibs och finhackade hasselnötter.
- Rulla sedan smeten till bollar.
- Blanda ingredienserna till kokosfettsöverdraget.
- Rulla chiabollarna i kokosfettet när det stelnat lite lite grann och liknar chokladsås mer än en vätska.
- Rulla bollarna i kakaopulvret.
- Ställ i kylen.
- Njut!
---
Recept på råkost/raw food från Vilda Rosenblad på kivikslillaraa.blogspot.com
Låter ju såå mumsigt! :)
SvaraRadera