Ingredienser
- 3 delar bovete
- 1 del gyllene eller bruna linfrön
- 1 del pumpakärnor
- 1 del pistagenötter
- 1 del gojibär
- Cirka 3 tsk mald kanel
- 23 msk agavesirap
Så här gör du
- Lägg bovete, pumpakärnor, nötter och linfrön i blöt över natten.
- Tillsätt bären tidig morgon
- Ett par timmar därefter häller du av vattnet, sköljer blandningen och blandar sedan med kanel och agave
- Måtten ovan är absolut inte skrivna i sten, ta så mycket som du själv vill ha!
- Sprid ut som en kaka på bakplåtspapper och rosta på snäll temperatur, ca 40 grader i 1824 timmar.
tips!
Öppna och peta runt lite ibland så att blandningen blir jämnt torkad/rostad och smaka av de sista timmarna så att det inte blir för torrt, trevligt om gojibären har lite seghet kvar, som russin.
Recept från Mikkan på njutmaten.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.