Äpplekaka med vaniljsås (2 portioner)

IMG_7871

Ett alternativ som är helt fritt från skuldkänslor...

Äpplekaka

Ingredienser

  • 3-4 äpplen
  • 1 näve sötmandel
  • 1 näve solroskärnor
  • 2-3 msk honung
  • 2 krm kanel
  • 1 nypa havssalt eller himalayasalt
  • vatten

Recept

  1. Pulverisera solroskärnorna i mixern.
  2. Finhacka mandeln med kniven och blanda de båda tillsammans med övriga torra ingredienser.
  3. Blanda i 1-2 msk honung och rör samman.
  4. Tillsätt eventuellt lite vatten.
  5. Tärna eller skiva äpplena och rör samman med 1 krm kanel och 1 msk honung.
  6. Lägg i en form eller direkt på tallriken och sprid nötblandningen över.
  7. Garnera med några skivor äpple och lite kanel.

Vanlljsås

Ingredienser

  • 1 dl blötlagda cashewnötter
  • 1-2 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm havssalt eller himalayasalt vatten

Recept

  1. Lägg alla ingredienserna i en mixer och blanda till en slät sås.
  2. Det går med fördel att använda cashewnötterna direkt utan blötläggning. Tänk då på att såsen stelnar en aning, vilket är bra om du gör "vaniljvisp".
  3. Lägg i en skål och servera tillsammans med kakan (eller på fruktsalladen).

---

Recept på råkost/raw food från Pontus KristenssonGreenrom Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.