Ett alternativ som är helt fritt från skuldkänslor...
Äpplekaka
Ingredienser
- 3-4 äpplen
- 1 näve sötmandel
- 1 näve solroskärnor
- 2-3 msk honung
- 2 krm kanel
- 1 nypa havssalt eller himalayasalt
- vatten
Recept
- Pulverisera solroskärnorna i mixern.
- Finhacka mandeln med kniven och blanda de båda tillsammans med övriga torra ingredienser.
- Blanda i 1-2 msk honung och rör samman.
- Tillsätt eventuellt lite vatten.
- Tärna eller skiva äpplena och rör samman med 1 krm kanel och 1 msk honung.
- Lägg i en form eller direkt på tallriken och sprid nötblandningen över.
- Garnera med några skivor äpple och lite kanel.
Vanlljsås
Ingredienser
- 1 dl blötlagda cashewnötter
- 1-2 msk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm havssalt eller himalayasalt vatten
Recept
- Lägg alla ingredienserna i en mixer och blanda till en slät sås.
- Det går med fördel att använda cashewnötterna direkt utan blötläggning. Tänk då på att såsen stelnar en aning, vilket är bra om du gör "vaniljvisp".
- Lägg i en skål och servera tillsammans med kakan (eller på fruktsalladen).
---
Recept på råkost/raw food från Pontus Kristensson på Greenrom Sverige
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.