Tacokryddad nötfärs med tomatsås (2 port)

IMG_7860

Ett fantastiskt alternativ till en vanlig Mexico-inspirerad köttfärssås. Minst lika god och hundra gånger hälsosammare. Det finns färdiga kryddblandningar att köpa, men tänk på att du då ofta får lite extra kemikalier på köpet.

Ingredienser

  • 1 dl blötlagda valnötter
  • 1 dl blötlagd sötmandel
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk rapsolja
  • 1– msk spiskummin
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm torkade steviablad (eller ersätt med honung)
  • 1 krm örtsalt
  • vatten

Recept

  1. Lägg nötterna och mandeln i blöt över natten (det är inte nödvändigt, tänk på att det går åt mindre vatten vid matlagningen om de är blötlagda).
  2. Lägg solroskärnorna i mixern och pulverisera dem.
  3. Lägg sedan nötter och mandeln och solrosfrömjölet i matberedaren tillsammans med kryddor, olja och salt. Pulsa några gånger och kör sedan matberedaren till nötterna har önskad storlek.
  4. Om det behövs tillsätt lite vatten för att binda samman till en färs.
  5. Smaka av och krydda eventuellt mer. Servera med tomatsås och sallad.

---

Recept på råkost/raw food från Pontus KristenssonGreenrom Sverige

1 kommentar:

  1. Har nu provat detta recpet. Det är verkligen ett av mina favoritrecept! Mums vad gott att fylla halvor av paprika med tillsammans med guacamole.
    /Maria B

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.