Ingredienser
- 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl vita mullbär
- 4 msk kakaopulver eller kakaokross
- 3 tsk frystorkat kaffe (fusk, ej raw food)
- 2 tsk vaniljpulver
- 8 färska dadlar
- 1 msk kokosolja
Gör så här
- Lägg de torra ingredienserna i en matberedare och kör en stund så de blir finhackade.
- Kärna ur dadlarna och lägg i, tillsammans med kokosoljan.
- Mixa till degen blir lagom formbar att göra bollar av.
- Rulla bollar, platta till dem och forma små kvadratiska rutor med en kant på 2-3 cm.
- Lägg upp vackert på ett fat och servera med ett glas nötmjölk eller en kopp stärkande örtte.
---
Recept på råkost/raw food från Pontus Kristensson på Rawoodmiddagar.se
Den här gången har du VERKLIGEN lyckats, Pontan! De var ju helt otroliga. Den tionde kakan var lika god som den första!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJag har aldrig använt kokosolja och nu när jag skulle köpa en burk så fanns det två sorter. En smaksatt och en neutral. Jag vill kunna använda den både i mat och bakning.
Vilken rekommenderar ni som kan kokosolja?
Mvh Anna Lindén